Deň Hvezdární a Planetárií 2020

Deň Hvezdární a Planetárií 2020

Termín: od 14.3.2020, 15:00 do 14.3.2020, 22:00

Ctení priaznivci Dňa hvezdární a planetárií,

s poľutovaním Vám oznamujeme, že z dôvodu odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR v súvislosti s vývojom ochorenia COVID-19 rušíme na celoslovenskej úrovni podujatie Deň hvezdární a planetárií, ktoré bolo plánované na víkend 14. a 15. marca 2020. Za pochopenie ďakujeme a veríme, že zachováte podujatiu priazeň. O prípadnom náhradnom termíne podujatia Vás po dohode s hvezdárňami a planetáriami na Slovensku budeme informovať

Organizačný výbor Dňa hvezdární a planetárií na Slovensku

Aj tento rok sa Hvezdáreň v Partizánskom zapája do celoslovenskej akcie - Deň Hvezdární a Planetárií

Podujatia pripravované astronomickými zariadeniami po celom Slovensku vychádzajú z dlhoročnej tradície Európskeho dňa planetárií, ktorá bola založená v prvej polovici 90-tych rokov 20. storočia z iniciatívy pracovníkov planetária v talianskej Brescii.

Termín konania:

14. marec 2020 od 15:00 hod.  – Astronárium – program digitálneho planetária, pozorovanie.


Podujatie sa uskutoční v priestoroch Hvezdárne v Partizánskom. Opäť sme pripravili množstvo zaujímavých aktivít, ktoré vám čo najviac priblížia vesmír.

Premietanie v planetáriu začína každú prvú hodinu t.j. od 15:00 hod., 16:00 hod., 17:00 hod.

ASTRONÁRIUM – prenosný vesmír  - je simulátor hviezdnej oblohy, kde môžete virtuálne pozorovať hviezdy, súhvezdia či je vonku svetlo alebo tma, je jasno alebo zamračené. Prostredníctvom celooblohovej projekcie sa môžete stať súčasťou premietaného deja. Virtuálne cestovať Slnečnou sústavou a vzdialeným vesmírom. Stať sa účastníkom nevšedného astronomického úkazu, inšpirovať sa poznávaním prírody a vesmíru.

V prípade priaznivého počasia:

pozorovanie od 18:00 hod. do 21:00 hod. 

Vstupné 2.-€

Miesto konania

Hvezdáreň v Partizánskom

Organizátor

Hvezdáreň v Partizánskom